Dit is de nieuwe vierdeurs coupé van Mercedes.

Nieuw en toch herkenbaar. Dat is de derde generatie CLS. Door de jaren heen kreeg de vierdeurs coupé een vers uiterlijk en dat is bij de nieuwe generatie niet anders. Wat meteen opvalt zijn de voor- en achterlichten. Met dit ontwerp weet Mercedes de nieuwe CLS te onderscheiden van de andere modellen binnen het gamma. De Duitse autofabrikant wist diverse lijnen van de S-klasse coupé te verwerken in het design, terwijl de derde generatie CLS toch een eigen gezicht heeft gekregen.

Met de introductie van de nieuwe CLS komt Mercedes tevens met nieuwe motoren op de proppen. Het gaat hier om zescilinder motoren. Men kan kiezen uit een CLS 350 d 4MATIC (286 pk, 600 Nm), een CLS 400 d 4MATIC (340 pk, 700 Nm) en een CLS d 450 4MATIC hybride (367 pk + 22 pk). Het gamma zal na de introductie verder worden uitgebreid met andere motoren.

Het interieur is zoals we die kennen van de huidige E- en S-klasse. Dit betekent een volledig digitaal instrumentencluster met twee schermen. De bedieningen van infotainment en climate control werken middels knoppen in de middenconsole.

cls-interieur.jpg

De nieuwe Mercedes CLS komt in maart 2018 op de markt. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.