Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren is een andere vraag.

Blijkbaar hebben de autofabrikanten haar pijlen enigszins dezelfde kant op gericht. Nadat Volvo vorige week met een eigen mobiliteitsconcept kwam, is het nu Mercedes dat de doeken trekt van een merkwaardige blik op de toekomst. De zogenaamde Vision Urbanetic kijkt ver in de toekomst en probeert nu al te visualiseren hoe het mensen op lange termijn kan helpen op bepaalde plekken te geraken.

mercedes-urbanetic-zij.jpg

Alle ideeën die Mercedes heeft over de toekomst van mobiliteit, komen samen in de Vision Urbanetic. De Duitsers zien de auto over enkele decennia als een alternatief voor het openbaar vervoer. Mensen moeten de Urbanetic eenvoudig kunnen pakken om naar het werk te gaan en weer terug naar huis te keren, maar bijvoorbeeld ook om groepen van maximaal twaalf mensen door steden te bewegen.

mercedes-urbanetic-zij2.jpg

Het meer dan 5 meter lange gevaarte moet daarnaast ingezet kunnen worden als vrachtwagen. Volgens Mercedes is de wagen ideaal, omdat hij niet aan een bepaald schema is verbonden. In werkelijkheid reageert de Urbanetic dus op vraag en aanbod.