Indien de pick-up nog niet voldoende vermogen produceerde.

Tijdens de introductie van de Mercedes X-Klasse kregen we te horen dat de grote bolide, die aanvankelijk alleen beschikbaar was met viercilinders, later nog een grotere zescilinder in het vooronder zou krijgen. We hebben er enkele maanden op moeten wachten, maar vandaag onthulde Mercedes dan eindelijk de krachtige diesel.

De 3-liter dieselmotor zal komen te liggen in de X 350d. De zelfontbrander beschikt over maximaal 255 pk en 550 Nm aan koppel. Dit laatste komt in zijn geheel vrij tussen de 1.400 en 3.200 toeren per minuut. Trap je het pedaal vanuit stilstand volledig in, dan duurt het 7,9 seconden voordat je de 100 km/u bereikt. De vierwielaangedreven Duitser rijdt maximaal 205 km/u en verbruikt iedere 100 kilometer zo’n 9 liter benzine. De auto heeft tevens een zeventraps automaat.

mercedes-x-klasse-v6-achter.jpg

De huidige duurste variant van de X-Klasse beschikt over het Dynamic Select-systeem, waarmee de bestuurder de wagen in verschillende rijmodi kan zetten. Mercedes laat de bestuurder kiezen uit Comfort, ECO, Sport, Manual en Offroad.

mercedes-x-klasse-v6-interieur.jpg