Gaat het ze lukken?

Het gebeurt niet iedere dag dat het iconische designhuis Pininfarina de handen ineenslaat met een onbekende autofabrikant. Daarom is het vrij opmerkelijk dat het Vietnamese VinFast een samenwerking met de Italianen heeft kunnen verwezenlijken. Wij vinden het echter geen verkeerde beslissing, want het resultaat mag er zeker wezen.

vinfast-suv.jpg

VinFast heeft direct uitgebreid gebruik gemaakt van de vaardigheden van Pininfarina, want de Vietnamezen onthullen niet een, maar twee modellen. Het is momenteel nog niet bekend hoe de auto’s precies heten, maar daarover zullen we binnenkort ongetwijfeld meer te horen krijgen. VinFast brengt de auto’s namelijk mee naar de Paris Motor Show (begin oktober).

vinfast-sedan.jpg

De manier waarop de beide auto’s tot stand zijn gekomen is overigens tamelijk bijzonder. VinFast heeft in eigen land een enquête gehouden waarop meer dan 62.000 mensen reageerden. Zij mochten de ontwerpen voor beide auto’s kiezen. In totaal kon er gekozen worden uit 20 designs van 4 verschillende designstudio’s.