Treurig.

Ietwat verbaasd waren we, toen we plotseling te horen kregen dat het Nederlandse Remetzcar besloten heeft haar deuren te sluiten. De Nederlanders, die opereren vanuit Lisse, onthulden immers vorige maand nog de Tesla Model S Shooting Brake en kwamen wereldwijd in het nieuws terecht. De publiciteit komt echter te laat voor het bedrijf, want na 22 jaar is de koek op.

Verschrikkelijk zonde, want het bedrijf heeft in die tijd allerlei fraaie projecten afgeleverd. Een half jaar na oprichting van het bedrijf, in 1996, lanceerde de Nederlanders al een verlengde, zesdeurige versie van de Mercedes E-Klasse W210. In de jaren daarna maakte het o.a. de Audi A8L voor Koning Willem-Alexander evenals verschillende rouwauto’s, zoals een Fiat 500 kinderrouwauto en een Tesla Model S.

Zoals gezegd was het laatste project van de formatie uit Lisse een Shooting Brake op basis van de Model S. Aanvankelijk moesten er liefst twintig gemaakt worden, maar nu blijkt dat het bedrijf niet langer leven kan, blijft het bij één exemplaar.