Of het gaat lukken is een heel andere kwestie.

De Aircross-modellen van Citroën vallen redelijk goed in de smaak. Zowel de C3 Aircross als de C5 Aircross werden al tienduizenden keren verkocht. Een tussenmodel was onvermijdelijk, zeker nu de Fransen hun oog hebben laten vallen op de Chinese markt.

De C4 Aircross is dan ook in veel opzichten een kopie van zijn kleinere broer, de C3 Aircross. Echter is de C4 Aircross in totaal 12 centimeter langer, om aan de eisen van de Chinese consumenten te voldoen. De wielbasis is eveneens gegroeid, maar dan met 6 centimeter. Het resultaat is, met name achterin de auto, meer beenruimte.

citroen-c4-aircross-achter.jpg

Het ontwerp van de C4 Aircross is grotendeels gebaseerd op de C3 Aircross. Dat gezegd hebbende zijn er wel degelijk een paar verschillen. De voornaamste hiervan is de toevoeging van de zogenaamde Airbumps aan de onderkant van de portieren.

Het is nog niet duidelijk wat Citroën precies gaat doen op het gebied van techniek. Hierover zullen we volgende week ongetwijfeld meer horen. De auto wordt 25 april onthuld op de beurs in Peking.