Zal het ze lukken?

Koreaanse autofabrikanten beginnen langzaam maar zeker te begrijpen dat de eigen tactieken niet goed mengen met de Europese consument. Met behulp van zogenaamde ‘halo cars’, zoals de Kia Stinger en Hyundai i30 N, willen ze zichzelf terug in de schijnwerper plaatsen. De nieuwe Kia Ceed, een bikkelharde C-Segmenter, bouwt voort op deze inzetten.

De nieuwe Kia Ceed, ditmaal geschreven zonder apostrof, kijkt het lijnwerk dan ook af van diezelfde Stinger. Met name de tijgerneus grille moet de auto doen opvallen, maar de lagere luchtinlaten en een subtiele achterspoiler moeten de auto sportiever doen overkomen. De auto is exact even lang. Kia speelde echter met de overhang, die nu aan de voorzijde 2 cm korter, maar aan de achterzijde juist 2 cm langer is. Tevens is de auto 2 cm breder.

kia-ceed-2018-achter.jpg

De nieuwe Kia Ceed krijgt vier verschillende motoren: twee benzine, twee diesel. Laatstgenoemde is de volledig nieuwe U3-motor, een 1,6-liter blok dat 115 pk en 136 pk produceert. De 1,4-liter benzine produceert 120 pk en 140 pk.

Het interieur ging eveneens op de schop. Met name het nieuwe infotainmentscherm, dat verkrijgbaar is in 5", 7" en 8", valt op. Daarbij voorziet Kia de nieuwe Ceed van allerlei veiligheidssystemen en is de wagen deels autonoom.

De auto verschijnt vanaf de tweede helft van 2018 bij de dealer.

kia-ceed-2018-interieur.jpg