De keuze was nog niet groot genoeg.

De Mercedes A-Klasse doet het al jaren bijzonder goed. Echter hebben verschillende werelddelen verschillende behoeftes. Met de eisen van de klant in het achterhoofd onthulde Mercedes vorig jaar de Concept A Sedan, een studiemodel voor de A-Klasse als sedan. De wagen volgde de voetsporen die Audi, bijvoorbeeld, eerder al had geplaatst met de A3 Limousine. Inmiddels is de concept auto veranderd een werkelijk productiemodel.

mercedes-benz-a-class-sedan-achter.jpg

De auto is deze week op de beurs in China onthuld, voor de ogen van de mensen die hem in grote getallen moeten gaan afnemen. De wagen past met zijn 4,6 meter lengte, 1,8 meter breedte en 1,46 meter hoogte precies in het plaatje van de Chinezen, die de voorkeur veelal laten vallen op nét iets grotere auto’s dan gebruikelijk.

mercedes-benz-a-class-sedan-binnen.jpg

De A-Klasse L Sedan, zoals hij in zijn volledigheid heet, krijgt aanvankelijk twee 1,3-liter viercilinder motoren. Deze produceren respectievelijk 136 en 163 pk. Later nog volgt er een 190 pk sterke 2-liter viercilinder. De bolide is in zekere zin het kleine broertje van de aankomende CLA.