Tenzij je een goed gevulde portemonnee tot je beschikking hebt.

De introductie van de nieuwe Volkswagen Touareg ging gepaard met heel wat uiteenlopende meningen. De één was ronduit lyrisch over de grote SUV uit Wolfsburg, de ander vond het maar een slap en hoogstwaarschijnlijk duur alternatief voor andere VAG-producten, zoals de Audi Q7 en Bentley Bentayga. De negatievelingen konden hun mening echter nog niet onderbouwen, daar de prijzen er niet waren. Vandaag verandert dit.

De prijs van de nieuwe Volkswagen Touareg is, zoals verwacht, inderdaad niet misselijk. Het goedkoopste model in de goedkoopste uitvoering is verkrijgbaar vanaf 79.750 euro. Hiervoor krijg je een Touareg met 231 pk sterke 3-liter V6 TDI voor de deur. Wil je dezelfde naamloze uitvoering met méér (286pk) vermogen, dan mag 89.750 euro afrekenen.

vw-touareg-zij.jpg

De zes overgebleven modellen worden onderverdeeld in drie categorieën, maar de motorenconfiguraties (231 pk & 286 pk) blijven hetzelfde. Volkswagen levert de Touareg ook als Elegance, Atmosphere en R-Line. Van de eerste twee modellijnen zijn de prijzen gelijk. De auto’s kosten respectievelijk 86.750 euro en 96.570 euro. Kies je voor de R-Line, dan wordt het nog een tikkeltje duurder. De R-Line is te bestellen vanaf ofwel 88.550 euro, of 98.550 euro.

De auto’s verschijnen deze zomer bij de dealer, maar bestellen kan vanaf vandaag.