Op de Tokyo Motor Show toonde Nissan twee nieuwe conceptmodellen.

De Nissan IMx Concept is een volledige elektrische crossover. Het Japanse prototype is in staat om volledig autonoom te rijden. Het hart van de IMx Concept is ProPILOT, het autonome rijsysteem dat in de nabije toekomst naar modellen van Nissan gaat komen. Wanneer ProPILOT wordt geactiveerd, trekt het systeem automatisch het stuurwiel terug in het dashboard en gaan de stoelen uit hun vaste posities. Dit creëert ruimte en comfort voor de bestuurder.

Het concept staat op Nissan’s nieuwe EV-platform. De actieradius van de IMx bedraagt 600 kilometer op een volle acculading. Uniek is dat de IMx zich automatisch kan inparkeren op een locatie waarna het voertuig zichzelf kan aansluiten op het lokale energienetwerk. De auto dient dan als ‘virtuele’ energiecentrale door energie terug te geven aan het stroomnet.

Nissan LEAF NISMO De Nissan LEAF NISMO Concept heeft is het sportieve broertje van de nieuwe Leaf. De motorsport- en tuningafdeling van Nissan heeft zich beziggehouden met de rijdynamiek van het studiemodel. Dit moet resulteren in verbeterde aerodynamica en minder lift. Het zwarte interieur heeft de voor NISMO typische rode accenten.

leaf-concept-31.jpg

Het concept heeft een sportievere wielophanging in vergelijking met de reguliere Leaf. Daarnaast werd het motormanagement aangepakt. Volgens Nissan is de LEAF NISMO Concept het beste van twee werelden. Sportief rijgedrag, in combinatie met een emissievrije aandrijflijn.

FIA Formula E Nissan neemt als eerste Japanse autofabrikant deel aan het volledig elektrische FIA Formula E-kampioenschap. Nissan doet dat vanaf het vijfde seizoen dat naar verwachting eind 2018 begint. Op dat moment doen ook auto’s met een nieuw chassis en nieuwe batterijspecificaties hun intrede.