Geen twijfel over mogelijk.

De afgelopen maanden was Volkswagen op een heuse promotietoer met de I.D. R. De volledig elektrische racer van de Duitsers zag er bij introductie uiterst angstaanjagend uit. Logisch, want Volkswagen had slechts één doel voor ogen met de auto: het bestaande Pikes Peak-record vernietigen.

Gisteren kwam er eindelijk een einde aan het wachten, en kon Volkswagen laten zien in hoeverre ze die belofte nu precies waar konden maken. In eerste instantie moest enkel het record voor elektrische auto’s overtroffen worden, maar de I.D. R was dermate rap dat diezelfde poging voldoende zou moeten zijn om het algemene record van 8.13,878 omver te stoten.

En jawel, 7:57,148 nadat Romain Dumas het gaspedaal intrapte, kwam hij als snelste boven. Met zijn tijd was hij niet alleen de snelste auto van de dag, Dumas zorgde ervoor dat zijn Volkswagen tevens de allersnelste auto was die de heuvelklim in haar 102-jarig bestaan heeft gezien. Dit betekende uiteraard eveneens dat Volkswagen het record van snelste elektrische auto tegelijkertijd claimde.