Interessante ontwikkelingen in het land der waterstof.

Eerder deze week onthulden zowel Hyundai als Audi dat het samen aan brandstofceltechniek gaat werken. Althans, Audi schijnt onder indruk te zijn van de stappen die Hyundai de afgelopen jaren op het gebied heeft gezet en ziet kansen om er zelf van te profiteren. De oplossing is dan ook vrij simpel: de beide autofabrikanten zullen patenten m.b.t. brandstofceltechniek uit gaan wisselen.

Hoewel we spreken over Hyundai en Audi, kunnen we de samenwerking in wezen veel breder trekken dan aanvankelijk wordt vertoond. Audi, dat binnen de Volkswagen Groep verantwoordelijk is voor brandstofceltechniek, zal de patenten namelijk op haar beurt weer gaan delen met alle andere merken die bij de Volkswagen Groep horen. Hyundai doet hetzelfde, maar op kleinere schaal. Naar verluidt zal alleen Kia ervan profiteren.

Audi heeft tot op heden nog niet bijzonder veel met waterstof gedaan. Vooralsnog kennen we alleen de A7 h-tron Quattro. Hyundai, daarentegen, heeft o.a. de ix35 Fuel Cell op de markt gebracht, evenals de nieuwe Nexo.