Opgepast, deze is absoluut niet mals.

Zij die als kleine kinderen staan te springen om een Polestar 1 aan te schaffen én woonachtig zijn in één van de achttien uitverkoren landen, mogen vanaf deze week stevig in hun handen beginnen te wrijven. De Zweden hebben ondertussen namelijk bekendgemaakt hoeveel euro’s men precies mag afrekenen voor de eerste auto van het geheel nieuwe merk.

Hoewel sommigen de wagen ongetwijfeld als een ietwat veredelde Volvo zullen zien, is de prijs bepaald niet vergelijkbaar met die van de auto’s van de Zweedse autofabrikant. Dat wil niet zeggen dat we de prijs niet kunnen rechtvaardigen als we kijken naar de specificaties, maar in eerste instantie zal het bedrag toch als een schok komen.

Polestar biedt de ‘1’ aan vanaf tenminste 155.000 euro, exclusief belastingen. Gelukkig zul je de staat niet veel rijker maken met je aankoop, daar het om een elektrische bolide gaat. Dat gezegd hebbende produceert de wagen vreselijk indrukwekkende cijfers. De wagen beschikt over 600 pk en 1.000 Nm aan koppel.

De wagen kost in de Verenigde Staten 155.000 dollar en in China 1,45 miljoen yuan, wat zich losjes laat vertalen in ongeveer 188.000 euro.