De eerste auto van Polestar is hier.

Eerder dit jaar heeft Polestar te kennen gegeven een eigen weg in te slaan. Het merk gaat niet langer hete Volvo’s maken, maar komt nu met eigen modellen. De Polestar 1 is, zoals de naam al doet vermoeden, de eerste auto van het merk.

Dat Polestar niet langer meer het performance-label van Volvo is, betekent niet dat Polestar niets meer met de Zweedse autofabrikant heeft te maken. Integendeel. De PoleStar 1 heeft sterke invloeden van de Volvo S90 gekregen. Daarnaast valt Polestar nog steeds onder de Volvo Car Group.

De Polestar 1 is een elektrische auto. De 2+2 Grand Tourer Coupé heeft een hybride aandrijflijn. Dit betekent een accupakket in combinatie met een verbrandingsmotor. Het gecombineerde vermogen komt uit op 600 pk en de auto heeft maar liefst 1.000 Nm max koppel. Hoewel het nu nog een concept betreft, heeft Polestar uitgebreide plannen. De Polestar 1 moet medio 2019 in productie gaan.

polestar-wit-1.jpg

De komst van de Polestar 1 gaat gepaard met diverse aankondigingen. Zo heeft het bedrijf bekendgemaakt met drie modellen op de markt te komen. Dit worden volledige elektrische auto’s. Tevens komt er een productiefaciliteit in China.