Met de aankondiging van de nieuwe Range Rover Sport, presenteert de Britse autobouwer een variant met een geheel nieuwe aandrijflijn.

De nieuwe Range Rover Sport is er nu ook als plug-in hybride. Deze bekendmaking volgt op het nieuws dat Jaguar en Land Rover vanaf 2020 elk nieuw model ook in een versie met elektrische aandrijving zal aanbieden. De Range Rover Sport als plug-in hybride gaat P400e heten. Deze versie heeft een 2.0-liter viercilinder Ingenium-benzinemotor onder de kap met 300 pk. Daarnaast is er een elektromotor met 116 pk aanwezig. Het gecombineerde vermogen komt uit op 404 pk en het maximumkoppel ligt op 640 Nm. De Range Rover Sport P400e is voorzien van permanente vierwielaandrijving en accelereert in 6,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt 220 km/uur.

De Range Rover Sport P400e heeft een CO2-emissie van 64 g/km (NEDC, gecombineerd). Volledig elektrisch rijden is tot een afstand van 51 kilometer mogelijk. Net als de andere varianten van dit model, kan er met de plug-in hybride ook off-road worden gereden.

De elektromotor krijgt zijn stroom van een 13,1 kWh lithium-ion hoogspanningsbatterij. De opening voor de laadkabel is aan de voorkant van de auto geplaatst. De lithium-ion-batterij bevindt zich onder de vloer van de bagageruimte. De lege batterij is thuis in ongeveer 2 uur en 45 minuten volledig op te laden via een speciale wallbox met een capaciteit van 32 A. Met de standaard meegeleverde laadkabel kan de batterij thuis aan een standaard 10 A stopcontact in 7 uur en 30 minuten volledig worden opgeladen.

Het uiterlijk van de Range Rover Sport is tevens aangepast op een aantal punten. Zo zijn aan de voorzijde Pixel-laser LED-koplampen gemonteerd, naast de eveneens nieuwe grille. In het interieur trekt het nieuwe Touch Pro Duo-infotainmentsysteem de aandacht. Er zijn nu 10-inch touchscreens die bediend kunnen worden. Dit systeem kennen we al van de Range Rover Velar.

rr-blauw-svr.jpg

Het topmodel is de Range Rover Sport SVR met 575 pk. De vernieuwde SVR accelereert vanuit stilstand in 4,5 seconden naar 100 km/u. Voor de vernieuwde SVR heeft Range Rover nog meer gebruik gemaakt van carbon.

De levering van de nieuwe modellen start eind dit jaar. De Range Rover Sport is leverbaar als SD4 S vanaf 93.975 euro. De SD4 SE vanaf is er vanaf 97.975 euro. Als P400e SE kost de SUV 97.815 euro en als SVR-variant met 575 pk kost de nieuwe Range Rover Sport 210.365 euro.