De Britse slee is klaar voor een onthulling in 2018.

Na drie jaar van geplaag is het hoge woord er vandaag dan eindelijk uit. Rolls-Royce, die de menigte al tijden doet vermoeden dat ze een SUV gaan produceren, bevestigen dat de auto -die in het verleden al veelvuldig werd gespot- als de Cullinan door het leven zal gaan.

Tezamen met de naam onthult Rolls-Royce de reden dat ze de auto deze naam hebben gegeven. Precies, over specificaties mogen we voorlopig nog even blijven speculeren, maar uitgerekend de naam van het beestje krijgen we alvast.

rolls-royce-cullinan-voor-modder.jpg

De naam van de Rolls-Royce Cullinan is gebaseerd op de Cullinan diamant, die begin 20e eeuw in Zuid-Afrika werd opgegraven. Uiteraard was dit geen doorsnee diamant. Welnee, het was de allergrootste diamant die er ooit is gevonden. In 2018 staat het record nog altijd; de diamant was met ruim 621 gram verreweg de grootste. Voor de uitleg zullen we Torsten Müller-Ötvös, CEO van Rolls-Royce, quoten:

"We werden geïnspireerd door de legendarische processen gedurende honderden jaren die leidden tot de creatie van de Cullinan diamant. In die naam zijn alle beloften van onze nieuwe auto samengevat. Uithoudingsvermogen en overeind blijven onder de grootste druk, maar ook zeldzaamheid, kostbaarheid en de avontuurlijke pioniersgeest van Charles Rolls en de innovatie op het gebied van ontwikkeling van Sir Henry Royce. En natuurlijk absolute luxe, waar ook ter wereld."

rolls-royce-cullinan-zij-sneeuw.jpg