Helemaal elektrisch en klaar voor de toekomst.

Of je het nu wilt of niet, de wereld wordt alsmaar groener. Dit merken we ook in de autosport, waar we enkele jaren geleden geconfronteerd werden met de Formule E. De elektrische open-wiel raceklasse is een eigentijdse reactie op de Formule 1, die nog altijd vasthoudt aan authentieke krachtbronnen. Het Duitse Schaeffler neemt nu technieken uit diezelfde raceklasse over en verstopt ze in een Audi RS3.

schaeffler_4e-performance-voor.jpg

De Audi RS3 van Schaeffler kennen we als de 4ePerformance. De naam is een directe verwijzing naar de manier waarop het bedrijf de auto onder de behuizing heeft ingericht. Schaeffler greep maar liefst vier elektromotoren van de FE01, waarmee Lucas die Grassi in 2017 de Formule E-titel greep. De motoren produceren per stuk 300 pk. Een vlugge rekensom vertelt ons dat de wagen 1.200 pk tot zijn beschikking heeft.

schaeffler_4e-performance-demo.jpg

De bizarre prestatiecijfers zorgen er in de praktijk voor dat de wagen in liefst 7 seconden aan de 200 km/u zit. Dit is hypercar territorium, waar zelfs de McLaren Senna maar net aan weet te komen. De motoren worden gelijk verdeeld over de voor- en achteras. De auto gaat niet in productie.