Zo behoor je onthullingen te doen.

In Las Vegas gaat binnenkort de SEMA Show van start. In aanloop naar dit evenement heeft Chevrolet een reeks auto’s onthuld. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, zijn het niet deze auto’s, maar de motoren daarin die de show stelen.

Chevrolet heeft namelijk onthuld dat het een drietal nieuwe motoren gaat toevoegen aan zijn gamma crate engines. Dit zijn motoren die je bij de Amerikanen in een krat kunt kopen en vrij eenvoudig in een andere auto kunt plaatsen voor een engine swap.

zr1-ls5-blok

De meest imponerende krachtbron die Chevrolet heeft onthuld, vinden we aan het eind van deze maand in de Chevrolet Chevelle Laguna. Deze bolide is voorzien van een 6,2-liter V8 die gebaseerd is op de motor van de Corvette ZR1. In de Chevelle Laguna produceert de achtcilinder liefst 765 pk en 965 Nm koppel. Concrete prestatiecijfers zijn niet bekend, maar aangezien Chevrolet de bolide voorzien heeft van een sportieve ophanging, mogen we er nogmaals van uit gaan dat het een snelle bolide is geworden.

Chevrolet heeft eveneens de doeken getrokken van een 5,7-liter V8 met 430 pk en een 365 pk sterke 6-liter V8. Deze motoren liggen in een C/10 uit ’67 en een Silverado uit ’78.