De grootste Skoda op de markt verdiept zich in de betekenis van premium…

Skoda introduceerde de volwaardige Kodiaq alweer anderhalf jaar geleden in Berlijn, maar op de aankomende Autosalon van Genève presenteert het een nieuwe, nóg luxere versie van de SUV. De Kodiaq L&K, vernoemd naar oprichters Laurin en Klement, is vanaf dan het ultieme SUV-vlaggenschip van het Tsjechische merk.

De L&K-lijn is op zich niets nieuws. Skoda gebruikte het al eens eerder voor de Superb. De L&K-lijn op de Kodiaq levert vergelijkbare toevoegingen aan de auto. Zo wordt de SUV geleverd met een chromen grille, 19" wielen en LED-verlichting. Binnenin wordt leer veelvuldig gebruikt en is de afwerking voldaan met pianolak. Geluid krijg je via een systeem van Canton.

kodiaq-suv-3941.jpg

De Kodia L&K krijgt zowel voor- als achterwielaandrijving en een reeks verschillende motoren. Bij de benzinemotoren heeft men keuze uit de 1,5-liter TSI-motor, die goed is voor 150 pk. Daarboven vinden we de 2-liter TSI met 180 of 190 pk. Bij de diesels kan er gekozen worden uit een 150 of 190 pk sterke variant van de 2-liter TDI-motor.

Wanneer hij op de markt komt is vooralsnog onduidelijk.

kodiaq-lk-interieur.jpg