Een blik op de toekomst.

Skoda stevent vol enthousiasme af op de Paris Motor Show. De Tsjechische tak van de Volkswagen Groep is met name trots op de Kodiaq RS die ze in Parijs zullen onthullen, maar daarnaast mogen we nu ook de Vision RS verwachten. Dit studiemodel laat zien hoe Skoda’s toekomstige sportieve auto’s eruit moeten komen zien.

skoda-vision-rs-voor

Naast het feit dat Skoda de Vision RS gebruikt om te laten zien hoe zijn toekomstige sportieve modellen eruit moeten zien, wordt het studiemodel eveneens gebruikt om de nadruk te leggen op de mate waarin de autofabrikant zich richt op het elektrificeren van zijn auto’s. De Vision RS heeft namelijk een 1,5-liter benzinemotor die gekoppeld is aan een elektromotor. De combinatie levert in theorie 245 pk. Wanneer dit vermogen volledig wordt ingezet, rijdt de auto in 7,1 seconden naar de 100 km/u.

skoda-vision-rs-binnen

Afgezien van de relatief krachtige aandrijflijn, is de Vision RS voorzien van allerlei kenmerken om aan te tonen dat het inderdaad om een sportieve auto gaat. Niet alleen heeft de Vision RS grote velgen en agressieve designelementen, tegelijkertijd heeft Skoda er carbon onderdelen en flinke luchtinlaten in verwerkt.