De tweede generatie Audi A7 is hier.

De nieuwe A7 heeft qua uiterlijk meer overeenkomsten met de A8 gekregen. Vooral de achterkant is op de schop gegaan. De bekende achterlichten van de A7 zijn verdwenen en hier zijn doorlopende units voor in de plaats gekomen. Het maakt de nieuwe A7 iets minder persoonlijk, maar vergeleken worden met een A8 is nu niet bepaald een belediging te noemen.

De tweede generatie A7 Sportback is 4.969 millimeter lang, 1.908 millimeter breed, 1.422 millimeter hoog en heeft een wielbasis van 2.926 meter. De bagageruimte bedraagt 535 liter. Door de achterste zitrij om te klappen kan die worden vergroot naar 1.390 liter. In de kofferklep bevindt zich, net als bij de vorige generatie A7, een spoiler die automatisch omhoog komt op hoge snelheid. Helemaal onderaan is de A7 Sportback voorzien van een antracietkleurige diffuser met chromen elementen erin.

De Audi A7 Sportback is te bestellen in één van vijftien kleuren, waarvan er acht nieuw zijn (Avalon Green, Firmament Blue, Navarra Blue, Seville Red, Soho Brown, Typhoon Gray, Triton Blue en Vesuvius Gray). Er zijn bovendien drie soorten koplampen leverbaar: LED, HD Matrix LED en HD Matrix LED met lasergrootlicht. De achterlichten zijn opgebouwd uit dertien verticale segmenten die aan iedere zijde worden verbonden door een LED-strip.

audi-a7-sportback-blauw.jpg

In het interieur van de A7 Sportback vervangen twee touchscreens de traditionele knoppen en bedieningselementen. De grootste ervan meet 8,6 inch en is weggewerkt in de middenconsole. Net als in de nieuwe Audi A8 geven de touchscreens in de A7 Sportback haptische feedback als ze worden aangeraakt. Naast de standaardstoelen biedt de Audi A7 Sportback ook de optie van sportstoelen en S sportstoelen. Die laatste twee zijn bekleed met naar keuze Nappa-leer en Alcantara of Valcona-leer.

Met de AI-knop op het dashboard kan de bestuurder de Audi AI remote parking pilot en de Audi AI remote garage pilot activeren. Beide systemen zijn vanaf volgend jaar beschikbaar. Ze rijden de A7 Sportback zelfstandig in en uit een parkeervak of garage.

De A7 kan worden besteld met een 3.0 V6 TFSI (340 pk/500 Nm). Deze versie sprint in 5,3 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 250 km/u. De motor is gekoppeld aan een zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling en quattro-vierwielaandrijving. Voor de A7 Sportback komen vlak na de introductie meer benzine- en dieselmotoren beschikbaar, zowel met vier als met zes cilinders.

De nieuwe Audi A7 Sportback is vanaf medio november te bestellen en vanaf februari 2018 in Nederland leverbaar.