De zomer is hier, dus laat die zon maar op je bol schijnen.

Nadat Nissan ons jaren geleden verraste met de Murano Crosscabriolet, zagen we de Japanners recentelijk eenzelfde trucje uithalen met de Leaf. In Europa kunnen ze er ook iets van. In Tsjechië, om specifiek te zijn. Skoda heeft deze week de doeken getrokken van de Sunroq, een opengesneden variant van de Karoq.

Hoewel we de wagen graag op de openbare wegen zouden willen zien rijden, moeten we verduidelijken dat Skoda de wagen officieel niet in productie zal nemen. In plaats van het een daadwerkelijke productieauto te laten zijn, liet Skoda een reeks studenten een speciale conceptauto te maken van een bestaand model. Het is niet de eerste keer dat Skoda studenten de hand laat leggen aan haar auto’s. Sterker nog, het is inmiddels al het vijfde project. In het verleden werden o.a. de Fabia en Citigo onder handen genomen.

Voor wat betreft de Sunroq hebben we alleen te maken met uiterlijke aanpassingen. Het studiemodel van de cabrioletversie van de Karoq heeft geen technische wijzingen ondergaan.