Groot feest.

Voor de Paris Motor Show pakt ook Toyota uit. De Japanse autofabrikant neemt niet een, maar twee versies van de Yaris mee naar Parijs. De eerste is een halfsportief model dat op uiterlijk gebied overeenkomsten vertoont met de Yaris GRMN (rijtest), de andere is een jubileummodel dat de twintigste verjaardag van de auto viert.

yaris-gr-sport.jpg

Zoals gezegd is de halfsportieve Yaris een verwijzing naar de Yaris GRMN. Echter, in plaats van extra vermogen en zeer sportieve onderdelen, heeft de Yaris GR Sport alleen specieke onderdelen die de auto er agressiever uit laten zien. In de praktijk betekent dit niet alleen 17" lichtmetalen velgen, een achterspoiler en felle kleuren, maar ook een ingreep waardoor de auto 1,1 cm lager op zijn poten staat. Daarbij heeft Toyota de auto andere dempers en stabilisatorstangen gegeven.

yaris-y20-goud-voor.jpg

Het jubileummodel is voorzien van een gouden kleur en heeft allerlei badges om de aanschouwer eraan te herinneren waarnaar hij kijkt. Daarnaast is de auto voorzien van een groot aantal opties, om het gelimiteerde model extra speciaal aan te laten voelen.