Kijk, dat kan dus toch.

Toyota’s sportieve afdeling (TRD) heeft laatst al een sportievere versie van de nieuwe Prius gepresenteerd, maar in aanloop naar de Tokyo Auto Salon heeft de Japanse autofabrikant ook nog eens de handen ineengeslagen met tuner Modellista. Samen presenteren ze een reeks Toyota’s Prius die absoluut niet zo tam zijn als ze normaal gesproken uit de fabriek komen rollen.

Toyota’s eigen interpretaties op de Prius zijn vooral te herkennen aan een aantal relatief milde uiterlijke aanpassingen, zoals nieuwe delen aan de bumpers, zijschorten en diffuser. Modellista pakt het grootser aan. De tuner maakt bijvoorbeeld gebruik van chroom en excentriekere stukken om de aandacht te trekken. Velgen, spoilers, etc; het is allemaal te vinden op de wagens van Modellista.

toyota-prius-trd-voor

Het is vooralsnog niet bekend hoeveel er voor dergelijke pakketten betaald moet worden. Aan de andere kant, in onze uithoek van de wereld wordt de Toyota Prius vrijwel niet bij de kladden gegrepen. De doelgroep bestaat nagenoeg alleen in Azië.

toyota-prius-trd-achter