Betaal ruim één ton voor een langere, hyperluxe Volvo S90.

De Volvo S90 ziet er nog altijd even fris uit, ondanks dat hij alweer enkele jaren onder ons is. Tot op heden kenden wij, in Europa, de wagen enkel met zijn normale wielbasis, maar in China mochten ze genieten van een verlengd model. Dit model, de S90L, is ongeveer tien centimeter langer dan het origineel. Bijna twee jaar nadat Volvo beloofde de auto ook naar het Westen te brengen, komt de auto eindelijk hierheen, en wel met een prijskaartje dat bepaald niet mals is.

De Volvo S90L is, in Nederland, voor 106.380 euro aan te schaffen. Het gaat hier enkel om de hybride versie van de auto, oftewel de ruim 400 pk sterke T8-aandrijflijn. Daarbij levert Volvo de wagen alleen in de uitermate luxe Excellence uitvoering. Dit betekent dat de S90L rijkelijk is uitgerust met allerlei zalige opties.

Overigens hoef je niet bang te zijn dat de uiteindelijk prijs, na het aanvinken van enkele opties op de optielijst, veel hoger zal zijn dan de vanafprijs van de S90L. Doordat de wagen wordt geleverd met als Excellence, beschikt hij al over uitgebreide entertainmentfuncties, een panoramadak en kristallen glazen.