BMW heeft geen tijd te verliezen en presenteert nu al een nieuwe generatie X4…

De eerste BMW X4 is nog geen vier jaar op de openbare wegen te vinden, toch presenteert BMW alweer een nieuw exemplaar. De nadruk ligt hier op het woord nieuw, want het betreft geen facelift, maar een volwaardig nieuw model. Zodoende heeft de tweede generatie X4 meer dan genoeg aanpassingen.

Dit begint in eerste instantie aan de buitenzijde. De X4 is 81 mm langer, 37 mm breder en heeft een wielbasis die 54 mm groter is. Om de vergroting verder door te zetten, zijn ook de nieren gegroeid. De auto ligt dichterbij de grond, waardoor het zwaartepunt lager komt te liggen en de X4 sportiever de bochten door kan.

bmw-x4-achter.jpg

Het interieur is eveneens vernieuwd. Met name de cockpit en de stoelen kregen wijzigingen te verduren. Laatstgenoemde zijn herontworpen, terwijl de cockpit zich juist verder richt tot de bestuurder. Daarbij groeit het interieur bij de achterbank, met 2,5 cm.

BMW heeft drie verschillende benzine- en dieselmotoren, waarvan het vermogen tussen de 184 pk en 360 pk ligt. Hierbij rekenen we direct de M-modellen die BMW tegelijkertijd onthult. De M40i produceert 360 pk en 500 Nm aan koppel, terwijl de M40d goed is voor 326 pk en 680 Nm koppel.

bmw-x4-interieur.jpg

De BMW X4 is binnenkort te bewonderen op het Autosalon van Genève.