Groot, krachtig en stijlvol: precies zoals ze het graag zien aan de andere kant van de plas.

De Volkswagen Group was duidelijk aanwezig op de beurs in New York. Audi schoof de nieuwe vierdeurs RS5 naar voren, terwijl Volkswagen zelf de spotlichten claimde met een interessant studiemodel dat zich vooral op de Amerikaanse markt moet gaan richten.

De auto in kwestie is een twist op de grote Volkswagen Atlas. Mocht die modelnaam je niets zeggen, dan lucht het vast op om te horen dat Volkswagen de auto niet in Europa levert. De meer dan vijf meter lange Atlas Cross Sport, zoals gezegd enkel nog als concept, zal een reis naar Europa, net als zijn grotere broer, bijtijds dan ook laten schieten.

volkswagen-atlas-cross-sport-achter.jpg

Zoals de naam al doet vermoeden is de Cross Sport de sportieve broer van de grote Atlas. De wagen is ongeveer 20 cm korter en hangt 3 cm dichterbij de grond dan het origineel. Het inkorten van de Atlas betekent overigens dat de wagen voortaan geen derde zitrij heeft, en dus vijf stoelen heeft in plaats van zeven.

De Atlas Cross Sport heeft, zoals we hem nu voor ons hebben, een 3,6-liter V6 met elektrische ondersteuning. In totaal produceert de hybride SUV in totaal 360 pk. De milde variant, die later moet komen, beschikt over 315 pk.

volkswagen-atlas-cross-sport-binnen.jpg