Het wachten duurde niet lang, maar het was het zeker waard.

Vorige week onthulde Volkswagen uit het niets haar allerkrachtigste Golf GTI, de TCR. Op het GTI Treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee werden gisteren officieel de doeken getrokken van de auto waarvan we vorige week al een aantal schetsen en details te zien en horen kregen. Verrast zijn we dus allerminst, maar dat maakt de auto niet minder spectaculair.

De Volkswagen Golf GTI TCR is in zekere zin de straatversie van de circuit-Golf van het Duitse merk. Dit betekent dat de TCR allerlei aerodynamische onderdelen krijgt, zodat hij zichzelf beter door de bochten kan werken. Om dezelfde reden gaf Volkswagen de auto ook twee extra radiateurs, een elektronisch aangestuurd sperdifferentieel en, voor het gevoel, een knetterende uitlaat van Akrapovic. Onder de kap vinden we de bekende 2-liter turbobenzinemotor. Het blok is goed voor 290 pk en 370 Nm koppel.

Volkswagen_Golf_GTI_TCR_Concept-achter.jpg

Aan de binnenzijde worden de stoelen van de GTI TCR met een rood materiaal bekleed, bestaande uit microvezel en stof. De buitenzijde is uit te voeren in Pure Grey, Pure White en Tornado Red. Prijzen van de Golf GTI TCR zijn er nog niet.

Volkswagen_Golf_GTI_TCR_Concept-binnen.jpg