Precies waarop we aan het wachten waren.

Het klinkt misschien ietwat vreemd om de T-Roc, die bedoeld is voor een jonger publiek, uit te rusten met een brandstof die door velen de deur wordt gewezen. Toch is dit precies wat Volkswagen gedaan heeft. De Volkswagen T-Roc, die amper een jaar oud is, krijgt een heuse zelfontbrander onder de motorkap.

volkswagen-t-roc-voor.jpg

Volkswagen leverde de T-Roc aanvankelijk alleen met benzinemotoren, maar daar komt nu verandering in. De T-Roc is voortaan ook te bestellen met de 115 pk sterke 1.6 TDI in het vooronder. Wie interesse heeft in een dieselstokende T-Roc, moet er wel rekening mee houden dat de wagen voorlopig nog niet beschikbaar wordt gemaakt met een automatische versnellingsbak. Wie daarnaar op zoek is, moet even wachten totdat Volkswagen de T-Roc later presenteert met de 150 of 190 pk sterke 2-liter TDI.

volkswagen-t-roc-zij.jpg

Overigens is de T-Roc op diesel niet bepaald goedkoop. Waar het basismodel 26.550 eurto kost, moet je tenminste 32.470 eurto afrekenen voor een TDI. Kies je voor een luxere versie, dan kost de auto 34.450 euro.