Mocht je volgende week nog niet naar Oostenrijk gaan, dan heb je nu een goede reden.

Volkswagen is zoals gebruikelijk aanwezig op het Wörtherseetreffen, een groot tuningsfestival voor VAG-producten in Oostenrijk. Naast de bekende auto’s die het merk in haar gamma heeft, brengt Volkswagen ditmaal een primeur mee. Een toepasselijke primeur, welteverstaan, want de nieuwe Golf GTI TCR wordt de snelste Golf die het merk produceert.

volkswagen-golf-gti-tcr-achter.jpg

De nieuwe topversie van de GTI-reeks neemt, logischerwijs, bepaalde kenmerken over van de relatief succesvolle TCR-toerwagen waarop hij is gebaseerd. De Volkswagen Golf GTI TCR is technisch gezien de straatversie van de raceauto. Dit betekent wel dat er op verschillende plekken is ingehouden om de auto niet té gek te maken. Met name aan de buitenzijde herkennen we minder imposante aerodynamische onderdelen, en onder de motorkap is het geweld iets teruggeschroefd.

De geblazen viercilinder in de GTI TCR produceert 290 pk en 400 Nm aan koppel. Het vermogen wordt via een zeventraps DSG-automaat naar de voorwielen gestuurd. Diezelfde vooras beschikt tevens over een sperdifferentieel. De acceleratietijd is onbekend, maar we weten wel dat de Golf GTI TCR een topsnelheid heeft van 250 km/u. Laat je de begrenzer eraf halen, dan gaat hij zelfs 264 km/u.

volkswagen-golf-gti-tcr-voor.jpg