Outsourcen? Welnee!

Een samenwerkingsverband brengt de nodige voordelen met zich mee. Dit besefte ook BMW. De Beieren gingen in 2003 een alliantie aan met Brilliance Automotive, uit China, en hebben er voldoende vruchten van geplukt. De toekomst is minstens zo vruchtbaar, zo blijkt nu, want BMW Brilliance Automotive is (BBA) is de aangewezen partij om de toekomstige BMW iX3 te maken.

De joint venture is de klus zeker niet onwaardig. BBA produceerde in de afgelopen jaren namelijk o.a. de 5-serie, 1-serie sedan en de 1-serie Active Tourer. Daarbij heeft het inmiddels ruim 17.000 werknemers in dienst. Deze werknemers worden verdeeld over twee fabrieken, die een gezamenlijke productiecapaciteit hebben van 450.000 auto’s per jaar. In de toekomst moet dit tenminste 520.000 stuks worden.

De BMW iX3, die in 2020 op de markt moet komen, is een volledig elektrische auto. De iX3 is een redelijk vooruitstrevend model, daar de auto niet alleen alle aandrijflijn-compenenten in één unit heeft samengevoegd, maar het ook nog eens de eerste auto is met dergelijke techniek aan boord.