Een vooruitstrevend studiemodel.

Vandaag heeft Volvo een merkwaardige onthulling gedaan. Niet van een nieuw productiemodel, maar van een toekomstige mogelijkheid van vervoer, in de vorm van een bijzonder futuristisch ogende koets. Volvo noemt het opmerkelijke karretje de 360c.

volvo-360c-binnen.jpg

Volvo benadrukt dat we hier te maken hebben met een mobiliteitsvorm die zich richt op het overnemen van de taken van vliegtuigen die ingezet worden voor korte vluchten. Wanneer de Volvo 360c er ooit in een bepaalde vorm komt, dan zal dit hoogstwaarschijnlijk zijn in landen als de Verenigde Staten en China. Immers, binnen Europa zijn er maar weinig landen waarin van de ene naar de andere kant gevlogen kan worden. Volvo heeft momenteel voor ogen dat vluchten van ongeveer 300 kilometer door de 360c overgenomen zullen worden. Belangrijk is dat de mensen die gebruik maken van de 360c minder tijd kwijt zijn aan de randzaken van vliegen. Daarbij kan men in de auto voldoende productief zijn.

volvo-360c-boven.jpg

In tegenstelling tot sommige andere conceptauto’s, hebben we bij de Volvo 360c nog geen beeld van wanneer deze mogelijk geïntroduceerd zal worden. Het kan nog tientallen jaren duren voordat deze autonome taxi wordt verwezenlijkt.