De nieuwe Porsche Macan oogt eigenlijk alleen nieuw vanaf de achterkant. Los van de doorgetrokken achterlichten op de kofferklep en de licht gewijzigde neus zijn er weinig veranderingen te bekennen. De koplampen hebben een nieuwe LED-signatuur en er zijn wat nieuwe kleuren en wielen beschikbaar. In het interieur vinden we een groter infotainmentscherm met wat nieuwe apps en functies. Bovendien is er nu adaptive cruise control met start-stop en lane-keep assist, die de Macan in files tot 60 kilometer per uur autonoom kan laten bewegen.

Ook zijn er updates op motorisch vlak. De basisuitvoering gaat met een 252 pk en 370 Nm sterke viercilinder de showroom uit. De specs: een topsnelheid van 227 kilometer per uur, sprint naar 100 in 6,5 seconden. Het is niet traag, maar van een Porsche verwacht je meer.

De Macan S die wij rijden heeft 354 pk, 480 Nm, gebruikt 5,1 seconden om naar de 100 te sprinten en heeft een topsnelheid van 254 kilometer per uur. Het 3.0 liter V6 motorblok heeft een turbo die tussen de cilinderbanken ligt voor extra efficiëntie, maar komt verder overeen met dat uit de Cayenne.

Porsche-Macan-2018-front

We rijden op een door hevige regenval geteisterd Mallorca. Op de betere stukken weg kunnen we met de dempers in Sport-modus net wat strakker en stabieler sturen, op de mindere stukken laten we die modus uit. De Macan blijft probleemloos in zijn baan en filtert de oneffenheden en wegbeschadigingen.

De besturing is een tikkeltje kunstmatig zwaar in de Sport-modus, maar wel precies. De neus laat zich makkelijk de bocht in sturen, en je kan vroeg op het gas om die bocht met ongekende snelheid te verlaten. De vierwielaandrijving zorgt ervoor dat al het vermogen goed naar het asfalt wordt geleid.

Als de Macan het ergens lijkt te laten liggen dan is het op het punt van vooruitgang. De nieuwe technieken zijn welkome updates, maar alleen een nieuwe kofferklep en andere bumpers is wat karig. Dit is meer een facelift dan een nieuwe auto. De Macan is in ieder geval weer even bij de tijd en de familielijn met de Panamera en Cayenne is weer wat verder aangehaald.

De nieuwe Macan is per direct te bestellen. De gehele rijtest lees je op autoblog.nl of bekijk de video hieronder.