Is het nog ver? Zijn we er bijna? Ik verveel me…. Het zijn welbekende kreten die je jammerend vanaf de achterbank bereiken.  Met onze 5 anti-verveeltips maken wij je rit richting vakantiebestemming een stuk leuker en minder saai!

Lang leve de tablet Vroeger zat je met een stapel stripverhalen of een gameboy op de achterbank, tegenwoordig zijn de opties eindeloos: draagbare dvd-spelers, tablets, laptops. Er is genoeg om je kroost op de achterbank uren zoet te houden met spelletjes, films, muziek of e-books.

Audioboeken Is je kind snel wagenziek in de auto, dan is zo’n tablet waarschijnlijk niet het beste idee. Kies daarom voor een audioboek. Er zijn voldoende leuke kinderboeken beschikbaar die garant staan voor uren luisterplezier. Op die manier combineer je lekker naar buiten kijken met een leuk verhaal en heb je als ouder tijd voor een goed gesprek!

De klassiekers De woordslang is zo’n voorbeeld van een leuke klassieker. Verzin een categorie, geef het startwoord en laat vanaf de achterbank de slang kronkelen door je kinderen het volgende woord te laten verzinnen met als startletter de laatste letter van jouw woord.  Andere klassiekers zijn ‘Wie ben ik’, ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ of rode auto’s tellen.

Zelf puzzels maken Maak van de trip richting je vakantiebestemming een zoektocht. Zo kan je een aantal foto’s printen van herkenningspunten op de weg naar je bestemming en laat je de kinderen tijdens de rit speuren naar deze herkenningspunten. Wie als eerste drie herkenningspunten ziet, wint de speurtocht. Of maak een bingokaart met een aantal steden en objecten die je op je rit zeker voorbijrijdt. Wie het eerste de kaart vol heeft, wint!

Lekker ravotten Zorg voor voldoende pauzes onderweg; kinderen hebben een tomeloze energie, zorg er dan ook voor dat ze deze af en toe kwijt kunnen. Neem een bal mee om even op een parkeerplaats een balletje te trappen of speel tikkertje op een speelveldje.