De winter is geen tijd waarin je stil wil komen te staan met je auto: niet met pech, maar ook niet vast in de sneeuw. Overweeg je een auto te kopen die deze tijd van het jaar eenvoudig kan trotseren, dan kom je al gauw uit bij rijkelijk uitgeruste bolides tegen een flinke prijs. Maar ook voor een zacht prijsje kun je een fijne winterauto kopen. Hieronder vind je 8 voorbeelden.

Toyota RAV4

Toyota RAV4 SUV Model,Front Niets is fijner dan je geen zorgen te hoeven maken over je auto, zeker als het een stevige winter is. Wat dat betreft is de Toyota RAV4 een prima keuze, aangezien dit een van de meest robuuste en technisch betrouwbare SUV’s is die je op de markt kunt vinden. En daarmee is het een geweldige auto voor de winter, vooral ook dankzij de vierwielaandrijving.

Volvo XC90

Volvo XC90 SUV Model,Front De Volvo XC90 is aardig in waarde gedaald sinds deze aan het begin van het millennium werd geïntroduceerd. Deze stijlvolle en duurbare SUV komt daarmee ineens in beeld als betaalbare winterauto. Met de hoge mate van veiligheid die Volvo sinds jaar en dag levert is dit de ideale gezinsauto. Dankzij de vierwielaandrijving zul je ook niet snel vast komen te staan.

Nissan X-Trail

Nissan X-Trail In de Nissan X-Trail vind je een trouwe compagnon voor de wintermaanden. Dankzij de hoge rit van en de vierwielaandrijving van deze SUV is er geen pad dat je niet kunt bewandelen. Bovendien beschikt je binnenin X-Trail over een fantastisch uitzicht dankzij het hoekige koetswerk, waardoor je goed om je heen kunt kijken.

Subaru Forester

Subaru+Forester Snow De Subaru Forester mag niet van dit lijstje ontbreken. Deze SUV is immers een van de best verkopende modellen in omgevingen waar barre omstandigheden de norm zijn. Niet onbelangrijk is ook dat Subaru wel van wanten weten als het aankomt op het maken van een capabele off-roader: het merk heeft een behoorlijke geschiedenis in de rallysport. Ruig, duurbaar en veelzijdig: met de Forester kom je er wel.

Mercedes-Benz E-Klasse

Mercedes-Benz E-klasse SUV Automaat Model,Front Veel luxe voor weinig geld klinkt als een mooi verkooppraatje, maar op de tweedehandsmarkt kun je wel degelijk zulke auto’s vinden. Neem bijvoorbeeld de Mercedes E-Klasse. Het is een van de meest succesvolle modellen van het Duitse merk, en wel met een reden. De E-Klasse is comfortabel, elegant en heeft voldoende pit. Daarbij komt de E-Klasse ook prima uit de voeten in de winter.

Audi A6

Audi A6 Allroad Als je met de nodige snelheid naar Oostenrijk wil kunnen rijden, maar je daar wel een weg wil kunnen banen over de besneeuwde wegen, dan is de Audi A6 een slimme zet. En dan in het specifiek in de Quattro-uitvoering. Dit geeft de A6 namelijk vierwielaandrijving, waardoor je pardoes overal naartoe kunt. Daarbij is de A6 ook uitgerust met de nodige luxe

Fiat Panda 4x4

Fiat Panda Wanneer je op zoek gaat naar een betrouwbare winterauto zul je niet direct denken aan de Fiat Panda. Maar vergis je niet in deze kleine doch ruime Italiaanse stadsauto. De Panda wordt namelijk ook geleverd met vierwielaandrijving, wat het een niet-te-stoppen gevaarte maakt. Hoe hoog de berg ook is die je beklimt, er zal altijd een Panda 4x4 staan die de rit al heeft getrotseerd.

Dacia Duster

Dacia Duster De Dacia Duster heeft geen geweldige reputatie, maar dat is onterecht. Dit model mag dan erg voordelig zijn geprijsd en niet met de meest luxueuze materialen zijn uitgerust, je krijgt veel waar voor je geld. De Duster is bijvoorbeeld erg ruim en heeft zeer degelijke motoren. Ook krijg je voor een prikkie vierwielaandrijving meegeleverd. Wat wil je nog meer?