Ze concurreren zo hard met elkaar, dat ook wel gesproken wordt van de Duitse Drie: BMW, Audi en Mercedes-Benz. Als Ajax, PSV en Feyenoord proberen ze elkaar af te troeven in de verkooplijsten. In het luxe (ook wel: premium) zakensegment, maar tegenwoordig ook in het segment van bijvoorbeeld de Volkswagen Golf, brengt ieder van deze merken zijn visie op de beste auto. Maar welke is de beste voor jou? Hier lees je waarom je het beste voor een BMW (of een Audi, of een Mercedes-Benz) kunt gaan.

De visie van BMW

BMW is sinds jaar en dag de koploper van de Duitse Drie als het om verkopen gaat. De missie van de Beiers is om rijden geweldig te maken. Voorheen betekende dat, dat iedere BMW achterwielaandrijving had voor een extra sportieve beleving. Tegenwoordig zijn de kleinste en meest op het gezin gerichte BMW’s voorzien van praktischere voorwielaandrijving – vloeken in de kerk, volgens de liefhebbers. Alsnog zijn ook deze BMW’s (onder andere de 1 Serie, X1 en 2 Serie Active Tourer) de maatstaf in hun segment als het om rijbeleving gaat.

BMW X1 SUV Model,Front

Wie rijdt BMW?

Voor een BMW-rijder staat – weinig verrassend – een plezierige rijbeleving op de eerste plaats. Niet voor niets scoort dit merk standaard het hoogst in vergelijkende autotests als het gaat om de rijervaring. Wie BMW rijdt, waardeert hoe strak de auto stuurt en hoe snel de aandrijflijn reageert. Alles in de auto is gericht op de bestuurder en sportief georiënteerd. Spreekt dit je aan? Kijk dan zeker eens bij ons aanbod van BMW occasions. Dat niet iedereen van deze sportiviteit houdt, maakt dat er bestaansrecht is voor de concurrenten.

De visie van Mercedes-Benz

Hoewel ook Mercedes-Benz lang heeft vastgehouden aan achterwielaandrijving, richten de heren en dames in Stuttgart zich niet op het produceren van sportieve auto’s. Wie een auto met een ster op de neus rijdt, is een liefhebber van luxe. Dat is waar Mercedes-Benz voor staat. Overigens wil dat niet zeggen dat het merk geen sportieve modellen maakt. Alles met het label AMG (niet te verwarren met AMG Line) komt bijzonder vlot uit de startblokken. Dit zijn echter meer luxe, snelle reisauto’s dan de meer op maximale (circuit)prestaties gerichte (en op de tweede plaats luxe) BMW’s.

Mercedes-Benz S-klasse Coupé Automaat Model,Front

Wie rijdt Mercedes-Benz?

Het mag duidelijk zijn: de liefhebber van luxe en optimaal comfort kiest Mercedes-Benz. Wie het summum van luxe wil, kiest bijvoorbeeld een Mercedes-Benz S-Klasse. Maar ook in de kleinere modellen, zoals de C-Klasse en zelfs de A-Klasse, is de hoge mate van comfort merkbaar. Wil je graag een zo weelderig mogelijke ervaring voor je budget? Kijk dan eens bij onze Mercedes-Benz occasions.

De visie van Audi

Waar Mercedes-Benz en BMW duidelijk te definiëren zijn, is dit bij Audi wat minder eenvoudig. Kwaliteit en technische innovatie zijn speerpunten van het merk, hoewel de concurrenten hierin zeker niet achterblijven. Dat zou ook kunnen verklaren waarom Audi van de Duitse Drie steevast brons pakt in de verkooplijsten. Ook heeft Audi, in tegenstelling tot de concurrentie, nooit achterwielaandrijving aangehouden. In plaats daarvan heeft Audi het vierwielaandrijvingsysteem quattro waar het uitgebreid mee adverteert. Verreweg de meeste Audi’s die de showroom verlaten, hebben echter veel goedkopere voorwielaandrijving.

Audi RS6

Wie rijdt Audi?

Volgens Audi is het de Audi-rijder te doen om een zekere kwaliteit en verfijning. Daarnaast heeft Audi een conservatief, maar strak design dat veel kopers aanspreekt. Ook het merk met de vier ringen heeft overigens snelle sportuitvoeringen, zoals de Audi RS4 en RS6. Deze zijn meestal (de Audi R8 uitgezonderd) voornamelijk gebouwd om snel lange afstanden in af te leggen. In de bochten moeten ze zeker in de sportieve BMW’s, maar ook in de beter uitgebalanceerde Mercedessen, hun meerdere erkennen. Ben je gegrepen door het design uit Ingolstadt? Kijk dan bij onze Audi occasions.