Hoe koop ik mijn eerste auto?

Je gaat voor het eerst een auto kopen? Gaaf! Zo’n eerste keer is een mooi moment, maar hoe pak je het goed aan? Volg dit stappenplan en je weet zeker dat je de juiste start maakt.

1. Bepaal je budget

Zodra je weet wat je maximaal uit wilt geven, kun je gerichter zoeken naar de beste keuze. Zet je budget niet te ruim (zoek bijvoorbeeld tussen de € 5.000 en € 7.000) en houd je aan je maximum!

2. Weet wat je wilt

Goede voorbereiding is het halve werk. Denk dus alvast na over het soort auto dat je zoekt. Waar ga je hem voor gebruiken? Hoe groot (of klein…) en hoe oud (of jong) mag hij zijn en welke luxe opties wil je absoluut niet missen? Heb je alsnog geen idee welke auto je wil dan kan je ook de occasiontest doen.

3. Gebruik filters

Nee, dan bedoelen we niet de effecten die je over je Insta-foto’s legt, maar de zoekfilters op AutoTrack.nl. Daarmee kun je precies aanvinken wat er op je nieuwe auto moet zitten: daarna zie je in de zoekresultaten alleen modellen die precies bij jouw wensen passen.

4. Ga proefrijden!

Zie je verschillende auto’s die je leuk vindt? Dan wordt het tijd voor het echte werk: maak via de site snel en simpel een afspraak met de verkoper om naar de auto’s te kijken. Vraag meteen om een proefrit, zodat je zelf kunt voelen hoe ze rijden en goed kan vergelijken.

5. Neem altijd iemand mee

Twee mensen zien en voelen altijd meer dan één. Zorg dat je de proefrit samen doet: met z’n tweetjes kun je de auto beter beoordelen en een miskoop voorkomen. Tip: neem iemand mee die jou met beide benen op de grond houdt. Door het plezier van een nieuwe auto word je zelf vaak al minder kritisch.

6. Let op de garantie

Je bent als een blok gevallen voor jouw nieuwe bolide? Spreek dan een goede prijs af met de verkoper en zorg dat je duidelijke afspraken maakt over de garantie. Mocht er ondanks je grondige voorbereiding toch iets mis zijn met de auto, kun je altijd terug om het te laten fiksen.

7. Geniet!

Met deze stappen kan het kopen van je eerste auto bijna niet mis gaan. Daarna zit er maar één ding op: geniet van de vrijheid!