De krachtigste versies die Alfa Romeo van beide auto’s aanbiedt, worden nu nog beter.

Het geluksklavertje duidt al sinds jaar en dag op de sportievere Alfa Romeo’s van het Italiaanse merk. Recentelijk is het uiteraard allemaal iets commerciëler geworden dan dat het vroeger was. Tegenwoordig kennen we de Quadrifoglio vooral van de Giulia en Stelvio. De krachtige Italiaanse bolides lijken echter nog niet af, aangezien Alfa Romeo voor beide auto’s een speciale NRING-uitvoering maakt.

De NRING-versies zijn nagenoeg hetzelfde als de ‘standaard’ Quadrifoglio’s. Oftewel, Alfa Romeo besloot de wagens geen extra vermogen te geven, maar simpelweg een aantal upgrades te bieden, waardoor ze nog iets sportiever voor de dag komen.

alfa-q-nurburgring-stelvio.jpg

De NRING-versies worden gekenmerkt door een pakkend grijs tintje, keramische remmen, racestoelen van Sparco en een alcantara leren stuurwiel. Daarbij zijn onderdelen als de zijschorten en spiegelkappen van carbon. De Giulia Quadrifoglio krijgt nog een heus dak van koolstofvezel. Daarnaast vinden we in het interieur nog een geluidsset van Harman Kardon en zijn de wagens voorzien van actieve cruise control.

In totaal zal Alfa Romeo 216 stuks produceren, die eerlijk verdeeld worden over de twee modellen. Hoeveel de auto’s moeten kosten is vooralsnog niet duidelijk.

alfa-q-nurburgring-giulia.jpg