De markt wordt verder verzadigd met nóg een nieuw merk.

Het ultieme luxe segment bestaat tegenwoordig vooral uit merken als Rolls-Royce en Bentley. Echter wil ook een andere Britse autofabrikant zich daar binnenkort in gaan mengen. De illustere naam Lagonda, al decennia verbonden aan Aston Martin, werd tot op heden amper nog gebruikt. Dit gaat veranderen, nu de Britten hebben besloten Lagonda als eigen merk in de markt te gaan zetten.

Hoewel er nog geen concrete plannen bekend zijn over het exacte soort auto dat het merk gaat produceren, krijgen we met de Lagonda Vision Concept een voorproefje van datgene dat we binnen enkele jaren van ze kunnen verwachten. De Vision Concept heeft een opmerkelijk design en wordt van binnen uitgerust met een hoog niveau van luxe.

lagonda-concept-achter.jpg

Afgezien van het feit dat de wagen een alternatief moet zijn voor de extreem welvarenden, is hij ook nog eens elektrisch én autonoom. Om precies te zijn Level 4 autonoom, wat betekent dat de bestuurder zijn ogen niet op de weg hoeft te houden. De solid-state batterijen hebben naar verluidt een actieradius van 644 kilometer.

lagonda-concept-interieur.jpg