Gekker moet het echt niet worden.

Het ultieme racekanon dat momenteel door Aston Martin, motorleverancier Cosworth en Red Bull wordt gemaakt heet ‘Valkyrie’. De afgelopen maanden hebben we al veel gehoord over deze zeer geanticipeerde raket en nu komt de Aston Martin Racing-afdeling (AMR) wéér met iets nieuws: een sportpakket voor diezelfde auto.

Eigenlijk is het allesbehalve nodig, aangezien de Valkyrie al een van de meest indrukwekkende voertuigen van de 21ste eeuw moet worden, maar toch zal men “massaal” voor deze optie gaan kiezen. Immers, volgens de fabrikant moet de auto bijna 10 procent sneller worden van het aerodynamische pakket. Dit is iets dat bij ieder van de 150 toekomstige eigenaren als muziek in de oren zal klinken.

Mensen die het zogenaamde AMR Track Performance Pack kopen krijgen o.a. een nieuwe voorkant bij hun auto die meer downforce genereert, titanium remmen om beter te stoppen, een nog stijvere ophanging en magnesium wielen. Tevens geeft Aston Martin iedereen die de optie aanvinkt een gehele extra verzameling plaatwerk, mocht er op het circuit een misser worden gemaakt. Overigens kan het plaatwerk in drie nieuwe kleuren worden geleverd.

valkyrie-sport-voor valkyrie-sport-achter