Hoelang zullen we nog moeten wachten op de eerste SUV van het merk?

Het SUV-segment is de laatste jaren dusdanig in populariteit gegroeid, dat praktisch iedere autofabrikant wel een dergelijke auto in zijn gamma heeft opgenomen. Zo ook Aston Martin. De Britse autofabrikant kondigde enkele jaren geleden al aan dat het met een SUV op de proppen komt, maar deze week is de auto pas begonnen écht zijn ware vormen aan te nemen.

Aston Martin heeft deze week de eerste officiële foto’s van de auto gedeeld, waarop we hem in actie kunnen zien tijdens het teststadium. De naam die aanvankelijk aan het concept werd verbonden keert nu terug als voorwaardige titel voor de auto. De DBX is zijn naam.

dbx-prototype-achter

Op de foto’s is te zien dat de auto het welbekende Aston Martin-lijnwerk over heeft genomen. Met name aan de voorkant herkennen we er duidelijk de typische vormen van het Britse merk in. Achteraan is het iets vernieuwender, want met zijn eendenstaart stapt de DBX in een nieuwe richting. Over technische zaken wil de fabrikant voorlopig nog niet spreken, maar dankzij de uitlaten – mits echt – kunnen we in ieder geval zeggen dat de auto een conventionele brandstofmotor heeft, in plaats van een elektrische aandrijflijn.

dbx-prototype-zij