Ook Audi begint aan haar volledig elektrische offensief.

Tegenwoordig barst het van de elektrische auto’s. Met name in het crossover- en SUV-segment zijn er flink wat modellen te bekennen. Tesla maakte het pad vrij voor gevestigde autofabrikanten en die komen nu in slagvolgorde buurten. Naast Jaguar en vorige week Mercedes, is het nu Audi dat de e-tron, haar eerste volledig elektrische auto, onthuld.

audi-e-tron-achter.jpg

Nu Audi de e-tron eindelijk heeft kunnen onthullen, krijgen we de specificaties in handen gedrukt. De 4,9 meter lange bolide is bijna 15 cm langer dan de Mercedes EQC. Belangrijker zijn de prestaties van de aandrijflijn. Waar deze bij de EQC ietwat tegenvielen, doet de Audi het niet veel beter. Volgens de Duitsers komt de auto meer dan 400 kilometer ver. Het 2.400 kg wegende gevaarte heeft een accupakket van 80 kWh. De krachtbron produceert 408 pk en 660 Nm koppel.

audi-e-tron-binnen.jpg

De e-tron, die uiteindelijk niet de eerste productieauto met digitale spiegels werd, komt aan het einde van dit jaar op de markt. Klanten mogen 84.100 euro overmaken naar Audi. Bestellen kan vanaf 22 november.