Wederom zal het iets langer duren voordat de e-tron tot ons komt.

Audi kent een flink aantal problemen rondom het ter wereld brengen van zijn eerste volledig elektrische auto. In eerste instantie moest de Duitse autofabrikant de onthulling van de e-tron verplaatsen, waardoor zijn eerste EV pas geopenbaard kon worden nadat Mercedes dat deed. Nu de auto is onthuld, verloopt alles alsnog niet voorspoedig. Audi heeft namelijk aan Reuters laten weten dat de software van de auto de lancering in de weg begint te zitten.

Het is niet precies bekend in welke hoedanigheid Audi’s eerste EV gedupeerd wordt door deze softwarebug, maar voorlopig is het voldoende om de lancering van de auto met enige tijd uit te stellen. Audi deed tot op heden geheimzinnig over het exacte moment dat de e-tron bij de dealers zou verschijnen en daaraan is niets veranderd. Nog altijd moet de auto ergens in de eerste maanden van 2018 op de markt komen.

Audi laat wel weten dat dit alles niets zal veranderen aan de datum dat men de auto kan bestellen. Wie interesse heeft de e-tron, kan volgende maand 84.100 euro overmaken naar de Duitsers.