Kijk, dat is nog eens goed nieuws!

Afgelopen augstus kwam Audi uit het niets met waanzinnig nieuws: binnen de nieuwe lijn van volledig elektrische modellen moest op termijn ook een écht sportieve auto terechtkomen, in de vorm van de zogenaamde PB18 e-tron.

Tijdens een Audi-evenement eerder deze week wist de kersverse CEO van de Audi, Bram Schot, aan het daar aanwezige Autoblog.nl te vertellen dat hij van plan is groen licht te geven aan de PB18. Volgens Schot is het momenteel een kwestie van wachten tot Audi’s hoofd van ontwikkeling bevestigd dat de auto gebouwd kan worden. In andere woorden: die auto, die gaat er komen.

audi-pb18-achter

Naar verluidt zullen er weinig aanpassingen worden gedaan aan het studiemodel. Sterker: in feite gaat het studiemodel in productie, in een beperkte oplage van 50 stuks. De auto heeft drie elektromotoren, een 95 kWh-accupakket en hij produceert 680 pk. Met de boost-functie ingeschakeld levert het accupakket zelfs 775 pk. In 1,9 seconden moet de auto naar de 100 km/u snellen. Wanneer de auto precies op de markt moet komen is vooralsnog niet bekend. De naam van het beestje zal naar verwachting veranderen.

audi-pb18-binnen