Daar zeggen we geen nee tegen!

Vorige week zijn er enorm veel onthullingen geweest van allerlei autofabrikanten. Audi kan uiteraard niet missen op een evenement als deze. Om ervoor te zorgen dat ze niet volledig in de schaduw van de andere merken kwamen te staan, brachten de Duitsers een nieuwe elektrische auto mee met een fraai design. We spreken over de PB18 e-tron.

audi-pb18-etron-achter.jpg

Hoewel we voorlopig met een conceptauto te maken hebben, mogen we erop rekenen dat Audi de auto binnen enkele jaren in aangepaste vorm op de markt zal brengen. Een hoopgevende gedachte, want de PB18 e-tron is een ambitieus project. De naam is een verwijzing naar zowel Pebble Beach als de R18 raceauto voor het World Endurance Championship.

audi-pb18-etron-zij.jpg

Afgezien van het bijzonder scherpe design, waardoor de 1.550 kg wegende auto als op rails moet rijden, heeft hij twee krachtige elektromotoren om zich voort te stuwen. De elektromotor op de vooras van de PB18 e-tron produceert 204 pk, de motor op de achteras produceert 476 pk. Het gecombineerde vermogen ligt op 680 pk en 830 Nm, maar in boost mode wordt er zelfs 775 pk uitgeperst. De actieradius ligt op ongeveer 500 kilometer.