Een fijne ontmoeting.

Autofabrikanten maken tegenwoordig maar wat graag grote, ruime auto’s. Het is nu eenmaal waarnaar mensen op zoek zijn. Met name de coupé-SUV wordt door een flink aantal autofabrikanten gemaakt. Mercedes, bijvoorbeeld, heeft er een, maar BMW ook. Inmiddels moet ook Renault eraan geloven. Op de Moscow International Auto Show trekken de Fransen de doeken van de Arkana.

renault-arkana-achter.jpg

Hoewel hij gereed lijkt om ieder moment in productie te gaan, betreft het momenteel nog een conceptauto. Het studiemodel zal er echter zonder meer komen, en wij verwachten dat hij weinig af zal wijken van wat we hier te zien krijgen.

renault-arkana-voor1.jpg

De auto staat officieel voor volgend jaar op de planning. De auto komt niet direct naar Europa. In plaats daarvan is hij voor de Russische markt bedoeld. Of hij ook voor onze hoek van de wereld interessant zal zijn, is vooralsnog lastig te zeggen. Renault heeft namelijk nog geen technische specificaties onthuld. De kans is wel groot, want de auto staat op hetzelfde platform als de Mégane, de Scénic en de Talisman.