Nieuws

Als we BMW mogen geloven, dan gaan we de nieuwe X2 vooral in de stad zien.

Want dat is waar BMW met de X2 zijn focus op legt. De nieuwe Sports Activity Coupe komt er als standaardmodel en als X2 Model M Sport. Nieuw is de Model M Sport X, die designelementen van BMW M met de BMW X-familie combineert. Dit zijn tevens de enige uitrustingsniveaus die naar de X2 komen.

De exterieurkleuren Galvanic Gold metallic en Misano Blue metallic zijn voor de allereerste keer leverbaar op een BMW. Dat geldt ook voor geperforeerd Dakota-leder in Magma Red en de Micro Hexagon-stof Anthracite/Alcantara combinatie in Black met M-bies en gele contrasterende stiksels.

Bij de lancering levert BMW drie motor/transmissievarianten, waarvan twee diesels en één benzineversie. Laatstgenoemde betreft de sDrive20i met 192 pk. De andere twee varianten zijn de 190 pk sterke sDrive20d en de xDrive25d met 231 pk. Beide dieselmodellen zijn standaard voorzien van xDrive vierwielaandrijving en een achttraps Steptronic-automaat. Het benzinemodel heeft een zeventraps Steptronic-automaat met dubbele koppeling en voorwielaandrijving.

1-x2-geel.jpg

Begin 2018 voegt BMW andere modelvarianten toe aan de line-up van de Sports Activity Coupe. Het gaat om de BMW X2 sDrive18i met driecilinder en de viercilindermodellen X2 xDrive20i, X2 sDrive18d en X2 xDrive18d. De sDrive18i heeft een vermogen van 140 pk en komt met zowel een handgeschakelde zesbak, als automaat. De xDrive20i moet het stellen met 192 pk. De sDrive18d betreft een 150 pk sterke dieselmotor. Ook deze variant komt er met zowel een handbak als automaat.

De prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt. De nieuwe BMW X2 komt in maart 2018 op de markt.