Het is weer tijd voor een jubileum.

Enkele jaren geleden besloot BMW haar gamma aan te passen. Waar de M3 tot voor kort een groot aantal carrosserievormen omspande, moet hij tegenwoordig genoegen nemen met minder. De coupé- en cabriovarianten van de M3 werden namelijk overgeheveld naar de M4. Het is dus een beetje krom dat BMW uitgerekend de M4 gebruikt om de geboorte van de '88 E30 M3 cabrio te vieren.

Laat het de pret echter niet drukken, want de Edition 30 Jahre is een onherroepelijk beest. BMW voerde het speciaaltje uit in Mandarin II Uni en/of in Macao Blue Metallic. Een reeks logo’s, exclusieve sportstoelen en carbon in het dashboard, evenals gekleurde sportstoelen vergroten het feest.

BMW-M4-Cabrio-30-Jahre-Edition-2018-blauw.jpg

Qua vermogen gaat de M4 Edition 30 Jahre erop vooruit. De cabrio krijgt het Competition Package, waardoor het vermogen met 19 pk tot 450 pk groeit. Verder in dit pakket vinden het Adaptieve M-onderstel, een M-achterdifferentieel en 20" M-sterspaakwielen.

Hoeveel deze Edition 30 Jahre mag gaan kosten is nog onduidelijk. Wel weten we dat er een stuk of vijf naar Nederland zullen komen.

BMW-M4-Cabrio-30-Jahre-Edition-2018-interieur.jpg