Het heeft even mogen duren, maar het is inmiddels zover.

Wanneer je als merk een ‘instapmodel’ verkoopt met exact 600 pk aan boord, is het eigenlijk onnodig om de prestaties nog te overtreffen. Soms is het goed om je product gedag te kussen en het te laten voor wat het is. BMW doet dit niet, want de eerder onthulde M5 (rijtest) krijgt vandaag officieel een krachtiger broertje.

De M5 Competition is op veel vlakken een verbetering, maar de meeste aandacht gaat uit naar wat er onder de motorkap gebeurt. BMW schroeft de 4,4-liter TwinPower V8 op tot 625 pk en liefst 750 Nm koppel. In een sprint naar de 100 km/u is hij één tiende sneller dan de reguliere M5, rijden ze naar de 200 km/u dan is het zelfs 0,3 seconden. De wagen schiet in respectievelijk 3,3 en 10,8 seconden naar de genoemde snelheden. De M5 Competition krijgt een achttraps Steptronic automaat, het M xDrive vierwielaandrijvingsysteem en een M Sport uitlaat. De wagen is tevens iets verlaagd en heeft een verbeterde ophanging.

BMW-M5-Competition-achter.jpg

Aan de buitenzijde herkennen we details in de kleur BMW Individual Shadow Line, o.a. op de grille, achterspoiler en spiegels, en nieuwe, exclusieve 20" velgen. De nieuwe M5 Competition heeft voorlopig nog geen prijs, maar het Competition Pack kost 9.151 euro. Deze is vanaf juli te bestellen.

BMW-M5-Competition-binnen.jpg