Of hij ook zo in productie zal gaan, blijft voorlopig een raadsel.

Studiemodellen zijn voor autofabrikanten veelal een fijne manier om het tipje van de sluier op te lichten, om te laten zien welke kant het merk in wil slaan op het gebied van design of techniek. BMW, groot dat ze zijn, maakt hier logischerwijs ook uitgebreid gebruik van. Zeker als het gaat om de écht grote, dure en populaire wagens die het merk in de pijplijn heeft zitten.

Toen bekend werd dat BMW de huidige 6-serie in de prullenbak zou gooien, zodat de 5-serie Gran Turismo een toegewijd cijfer zou krijgen en de stijlvolle Duitser de legendarische 8-serie nieuw leven in zou blazen, was de vreugde groot. Waar de Beieren vorig jaar al de M8 Coupé onthulden als vervanger voor diezelfde 6-serie, trekken ze dit jaar de doeken van de grotere, vierdeurs M8 Gran Coupé.

m8-gran-coupe-achter.jpg

Teleurstellend genoeg betreft het voorlopig nog een concept, maar minder fraai wordt hij er niet om. Goed, er zijn hier en daar wat merkwaardige vouwen en hoeken, maar dat mag de pret van een aanstormende, volledig nieuwe 8-serie absoluut niet drukken.

m8-gran-coupe-voor1.jpg